Accessibility Tools

 

odigosspoudonprogrammaexetaseonορολογιοxrisimoi syndesmoi hallo3 

  

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου είναι το πρώτο Τμήμα Κοινωνιολογίας της χώρας. Ιδρύθηκε το 1984 και λειτουργεί έκτοτε καλλιεργώντας τους επιμέρους κλάδους της επιστήμης της Κοινωνιολογίας. Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες θεωρητικές αναζητήσεις, στις σύγχρονες κατευθύνσεις διεπιστημονικής διαχείρισης των κοινωνικών προβλημάτων και να επεξεργασθεί τις πρακτικές αντιμετώπισής τους. Προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν και στα ερωτήματα που θέτουν οι ταχύρυθμες μεταβολές και ανακατατάξεις που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια κοινωνία στις μέρες μας.

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στοχεύει στη συστηματική μελέτη της κοινωνίας, της κοινωνικής συμπεριφοράς στις ατομικές και συλλογικές της μορφές, των κοινωνικών θεσμών, της διαδικασίας συγκρότησης και μεταβολής της δομής της ανθρώπινης κοινωνίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος. Προς τούτο καλλιεργεί τη μελέτη των θεωρητικών επεξεργασιών που πραγματεύονται την κοινωνική ύπαρξη του ανθρώπου, των θεωριών που επεξεργάζονται τις κοινωνικές διαδικασίες και επιχειρούν την κατανόηση της ιστορικής ποικιλίας της κοινωνικής μορφολογίας, της ποικιλίας των πολιτισμικών πρακτικών, των μορφών συνείδησης, σκέψης και ιδεολογίας.  Καλλιεργεί επίσης τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη διερεύνηση των κοινωνικών φαινομένων.

Το Τμήμα της Κοινωνιολογίας στοχεύει επίσης στη διάγνωση του χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, στην ανάδειξη της ιστορικής της ιδιαιτερότητας και την επισήμανση των προβλημάτων της. Τέλος σκοπεύει στην εκπαίδευση κοινωνιολόγων, επιστημόνων πληροφορημένων και ικανών να επεξεργάζονται συστηματικά τόσο τις επιστημονικές όσο και τις τρέχουσες αντιλήψεις για τα κοινωνικά προβλήματα, που τυχόν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους πρακτική. Για το λόγο αυτό επιδιώκει να εκπαιδεύσει αλλά και να προωθήσει τη διερεύνηση των επιμέρους πλευρών της κοινωνικής ζωής και των προβλημάτων που δημιουργεί  η κοινωνική συνύπαρξη των ανθρώπων.

FaLang translation system by Faboba